Back to All Events

Gin Genom Tiderna

  • Stockholms Bränneri Folkungagatan 136 11630 stockholm sverige (map)

En historieprovning av Stockholms Bränneri. 26e April.

Häng med på en resa genom tiden när vi utforskar ginets arv genom en ginprovning med historiskt tema, från 1600-talet fram till idag!

Vi berättar om gamla djupt förankrade traditioner, nya innovationer och ginets tidlösa lockelse. Samtidigt som ni smakar sex olika produkter, ett nytt kapitel för varje del av den fascinerande historien om gin.

Ginets ursprung kan spåras tillbaka till medeltiden då alkemister i Europa experimenterade med destilleringstekniker för att skapa medicinska blandningar. Vi börjar vår resa där och fortsätter sedan genom 1600-talet då brittiska soldater upptäckte genever och tog med den hem till England och vidare genom 1700-talet med den ökända “Gin Craze” då gin-konsumtionen sköt i höjden och ledde till sociala problem. Resan bär under 1800-talet genom London som då var synonymt med ginproduktion och gav upphov till stilen som kallas kom att kallas “London Dry Gin” och sen avslutar vi under 1900-tal och in på 2000-talet då det har det skett en återupplivning av hantverksmässig ginproduktion, denna spännande era som vi är en del av och vill vara med och driva.

Sammanfattningsvis är Gin Genom Tiderna en berättelse om innovation, reglering och kulturellt inflytande, med sina rötter djupt förankrade i Europas historia och dess grenar som sträcker sig till alla hörn av världen och på den resan ska ni få följa med!

VAD INGÅR: En välkomst Gin & Tonic, 6 provsmaker samt en spännande resa genom tiderna. 

NÄR: 26 April kl 18.00

VART: I produktionen hos Stockholms Bränneri, Folkungagatan 136

PRIS: 595kr per person

OBS: Denna provning hålls på svenska/This tasting is held in Swedish.

Earlier Event: April 20
Kulturnatt Stockholm 2024